Takaisin ajankohtaista sivulle
Artikkeli 13.12.2023

Areite-gaalassa palkittiin ansioituneita areitelaisia

Areite Oy:n 30-vuotisjuhlissa Areite-gaalassa palkitsimme ansioituneita Areitelaisia yrityksen arvoihin ja toimintatapoihin perustuen. Yrityksemme arvot ovat luotettavuus, edistyksellisyys ja yhteistyökyky, toimimme tarkasti ja täsmällisesti. Näiden arvojen pohjalta jokainen toimisto sai Areite-gaalaan oman palkintokategorian, jonka pohjalta äänestää ja ennen kaikkea kehua työkaveria.

Areite-gaalassa palkitut

Positiivisen asenteen mestari

Joensuun toimistollamme etsittiin työyhteisöstä henkilöä, jonka iloinen ja rakentava asenne tarttuu muihin ja nostaa työyhteisön tunnelmaa. Positiivisen asenteen mestariksi äänestettiin Joensuun toimiston laskentavastaava Ville Neuvonen, joka auttaa, kuuntelee, rohkaisee ja kannustaa. Häntä kehuttiin iloisesta ja rakentavasta asenteesta, myös haasteellisissa tilanteissa.

Työyhteisön energiapakkaus

Seinäjoen toimistolta etsittiin henkilöä jonka energia ja innostus tekee työstä mukavampaa kaikille. Energiapakkauksena palkittiin pitkän linjan määrälaskija Jani Nevanpää, jolta ei kuulemma energia ja iloisuus lopu. Perusteluiden mukaan Jani on ikiliikkuja, joka näkee vaivan, kulkee juoksujalkaa ja on toimiston väsymätön joka paikan höylä.

”Kollegoiden antama tunnustus tuntui hyvältä. Ainahan on mukava saada positiivista palautetta” 

Tsemppari ja kannustaja

Oulussa työyhteisöstä etsittiin henkilö, joka on aina valmis tukemaan ja kannustamaan muita vaikeissakin ja haastavissa tilanteissa. Tälläiseksi henkilöksi äänestettiin toimiston laskentavastaava Jaana Pirttilahti, jonka kuvattiin olevan aina ajan tasalla oleva tsemppaava esihenkilö. ”Se nyt vaan on semmoinen.”

Innostuksen sytyttäjä

Rovaniemellä äänestettiin työyhteisön innostuksen sytyttäjästä, joka saa omalla innostuksellaan muutkin näkemään työn ilon ja merkityksen.

Toimiston innostuksesta vastaa laskentavastaava Kaisa Mursu, jolla on takana yli 20 vuoden ura Areitella. Kaisan vastuulla on paljon myös kehitystehtäviä, jotka näkyvät suoraan asiakkaille määräluetteloissa. Kaisalle annetuista äänistä tuli ilmi, että hän lähtee ennakkoluulottomasti mukaan uusin asioihin, tukee ja opastaa tiimiään huumorilla ja sopivalla vakavuudella. Kaisan innostus tarttuu myös muihin.

Huipputarkkuuden taikuri

Kuopiossa äänestettiin huipputarkkuuden taikuruudesta ja annetut äänet perusteltiin yksimielisesti ”Millin tarkkaa laskentaa”. Näillä sanoilla huipputarkkuuden taikuruudesta palkittiin määrälaskija Maiju Sihvonen.

Aikataulujen täsmällisyyden virtuoosi

Lappeenrannan toimistola löytyy Areiten aikataulujen täsmällisyyden virtuoosi, joka pysyy aikatauluissa ja toimii täsmällisesti projekteissa. Täsmällisyyden virtuoosiksi Lappeenranta äänesti määrälaskija Ville Kiesin. Ville löytyy kuulemma aina kukonlaulun aikaan toimistolta hoitaen työnsä täsmällisesti, tarkasti ja joustavasti.

Tällä hetkellä Villen vastuulla on Tampereen uuden toimiston käynnistys ja uusien laskijoiden perehdytys.

Tuki- ja turvavastaava

Määrälaskentatoimistojen äänestyksiin osallistuivat laskentavastaavat ja määrälaskijat, joten myös ympäri Suomea sijoittuvalla hallinnolle oli gaalassa oma kategoriansa. Hallinnossa työskentelevät tekevät päivittäin töitä koko työyhteisön, kaikkien toimistojen ja areitelaisten työhyvinvoinnin eteen. Niinpä tästä porukasta etsittiin tuki- ja turvavastaavaa, joka tukee yhteistyötä, innovaatioita ja työntekijöiden työhyvinvointia.

Hallinto äänesti voittajaksi Itä- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Jere Kuivalaisen. Jeren työnkuva Areitella onkin erittäin laaja ja vastaa hyvin palkintokategorian kuvausta. Aluepäällikkönä Jere vastaa oman alueensa asiakassuhteita, mutta sen lisäksi hän toimii määrälaskentatoimistojen esihenkilönä ja on mukana jatkuvassa kehitystyössä. Jere tunnetaan myös työstään Visus-asiantuntijana. Ääniä perusteliin, että kategoria oli kuin Jerelle tehty.

30 vuotta määrälaskentaa

Areite-gaalan viimeinen palkinto meni itseoikeutetusti yrityksen perustaja Juha Käyhdylle elämäntyöstä määrälaskennan parissa.

Kuvat: Panu Pahkamaa

Haluatko nähdä mistä määrät on laskettu?