Takaisin ajankohtaista sivulle
Uutinen 8.5.2024

Areite Oy laajentaa palveluvalikoiman kustannuslaskentaan

Areite Oy vastaa rakennusalan kiristyneeseen markkinatilanteeseen tuomalla määrälaskentapalveluiden rinnalle kustannuslaskentapalvelut. Rakennushankkeissa kiinnitetään aiempaa tarkemmin huomiota rakentamisen kuluihin, mutta myös hukkaan. Näistä syistä vallitsevassa taloustilanteessa laadukkaan ja luotettavan kustannus- ja määrälaskennan merkitys korostuu entisestään. Areite Oy laskee jatkossa koko rakennushankkeen elinkaarelle.

Kustannuslaskentaa koko rakennushankkeen elinkaarelle

Kustannuslaskentaa tarjotaan rakennushankkeen koko laajuudelta, alkaen tavoitehintalaskelmista taloudellisiin loppuselvityksiin. Tavoitehintalaskelmassa lasketaan ensi kertaa hankkeen kannattavuus ja loppulaskennassa hankkeen budjetin pitävyys. Rakennushankkeen kustannuslaskennan ollessa laaja kokonaisuus, tarjotaan palvelua ammattirakentajille ja julkisille tilaajille osissa tai kokonaisuutena.

Kustannuslaskennassa vahvuutena kokemuksen lisäksi riippumattomuus ja sitoutumattomuus

Uuden palvelun lanseerauksessa Areiten vahvuus on kokemuksen lisäksi riippumattomuus ja sitoutumattomuus. Yksityisenä laskentatoimistona kustannuksia ja määriä lasketaan suunnittelijoista, urakoitsijoista ja rakennuttajista riippumattomana, eikä yrityksellä ole sidonnaisuuksia alan muihin toimijoihin. Tämä takaa laskennan objektiivisuuden ja asiakkaan edun parhaita mahdollisia vaihtoehtoja etsittäessä.

Areiten kustannuslaskennasta vastaavat kokeneet laskijat, Heikki Haveri ja Jari Kukkola. Rakennusalan laskennan kokeneen konkarin Raimo Tanskasen asiantuntemus on tärkeässä osassa kustannuslaskentapalveluiden kehityksessä.

”Asiakkaat voivat luottaa puolueettomuuteemme”

”Valttikorttimme uudella markkinalla on vuosien kokemus alan laskennasta, erittäin onnistuneet rekrytoinnit ja yrityksemme omistuspohja. Yksityisenä yrityksenä vahvuutemme on riippumattomuus ja se, ettei meillä ole sidonnaisuuksia esimerkiksi suunnittelijatahoille. Asiakkaat voivat luottaa puolueettomuuteemme. Kustannuslaskentapalvelun tuominen palveluvalikoimaan on luonnollinen jatkumo Areiten yli 30 vuoden kokemukselle rakennusalan laskennasta. Nyt pystymme tarjoamaan laskentaa koko rakennushankkeen elinkaarelle.” Areite Oy:n toimitusjohtaja Pasi Saloranta kommentoi uuden palvelun lanseerausta.

Rakennusalan hiilijalanjälkilaskenta

Osana yhtiön kasvu- ja kehitysstrategiaa Areite Oy on kehittänyt rakennusalan hiilijalanjäljen pikalaskuria. Tämä palvelu on tulossa markkinoille syksyllä 2024.

Rakennusalan laskentaa yli 30 vuoden kokemuksella

Areite Oy on yksityinen vuonna 1993 perustettu rakennusalan insinööritoimisto, joka on tunnettu erityisesti määrälaskentaosaamisesta ja alan kehittämisestä. Yhtiö työllistää 51 henkeä kahdeksalla paikkakunnalla ympäri suomen. Vuonna 2023 yhtiön liikevaihto oli 4,22M€, merkiten kuudentoista prosentin kasvua edellisvuoteen. Referensseistä löytyy kohteita kokonaisista kaupunginosista suuriin ja mittaviin yksittäisiin kohteisiin.

Lisätietoja kustannuslaskentapalvelusta

Toimitusjohtaja
Pasi Saloranta
010 573 6405
pasi.saloranta@areite.fi

Haluatko nähdä mistä määrät on laskettu?