Takaisin ajankohtaista sivulle
Artikkeli 13.9.2023

Visus monipuolistaa määräluettelon käytön – katso vinkit!

Kuinka hyödyntää määräluetteloa niin kustannuslaskennan aikana kuin sen jälkeen? Areiten Visus-ohjelman avulla määräluettelon käytettävyys laajenee palvelemaan koko rakennushanketta. Alla muutama vinkki Visuksen hyödyntämiseen.

Määrien tarkastaminen

Visuksen avulla voidaan tarkastella mistä määräluettelo koostuu. Suunnitelmat löytyvät sähköisinä määräluettelon taustalta. Määräluettelosta tai suunnitelmista voidaan klikata haluttua mittausta ja nähdä mitä kyseinen mittaus pitää sisällään.

Määräluettelon halkaisu

Visuksen avulla määräluettelo on mahdollista jakaa sijaintialueittain osamääräluetteloiksi. Osamääräluetteloita voidaan hyödyntää muun muassa aliurakkatarjouksissa tai työmaan aikataulutuksessa. Luodut osamääräluettelot voidaan viedä esimerkiksi exceliin.

Tilakohtaiset määräluettelot

Visuksen halkaisutyökalulla voidaan määräluettelosta hakea haluttuja määriä mittauksen nimellä tai tilatunnuksella. Näin määräluettelosta saadaan juuri halutun tilan määräluettelo, joka on hyödynnettävissä esimerkiksi asuntokohtaisena määräluettelona.

Tehtyjen mittausten sisällön tarkistus

Määräluettelon mittauksia voidaan tarkistella niin mittauksista kuin suunnitelmista. Visus-ohjelmassa valitaan joko haluttu mittaus määräluettelosta tai haluttu alue suunnitelmista.

Varaa esittely

Kokeile näitä Visus-vinkkejä ja hyödynnä määräluetteloa tehokkaammin. Tarvitsetko lisäapua? Visus-asiantuntijamme Jere Kuivalainen auttaa mielellään. Ota yhteyttä ja varaa Visus-esittely itsellesi tai työryhmällesi.

Jere Kuivalainen
jere.kuivalainen@areite.fi
050 467 0910

Haluatko nähdä mistä määrät on laskettu?