Takaisin ajankohtaista sivulle
Artikkeli 13.12.2023

Areite Oy – 30 vuotta määrälaskentaa

Juhlavuosi käynnistettiin marraskuussa Helsingissä Areitelaisten kokoontuessa pitkästä aikaa yhteen tutustuen niin kaupunkiin kuin toisiinsa.

Mistä kaikki alkoi?

Areite Oy perustettiin vuonna 1993 90-luvun laman keskelle. Yritys tunnettiin alun perin nimellä Insinööritoimisto Rakennus-Määrät Oy, Areite Oy tuli käyttöön vuonna 2010. Kuten nykyäänkin, 1990-luvun aika vaati rohkeutta yrittää uutta epävarmojen aikojen keskellä. Vaadittiin paljon kehitystyötä, jotta asiakkaille voitiin tarjota parasta palvelua. Tuo alkuaikojen kehitystyö näkyy edelleen Areiten arjessa ja tavassa toimia – jatkuva kehitys on meille jokapäiväinen asia.

Ensimmäinen laskentatoimisto avattiin Hyvinkäälle 1994 ja sen jälkeen toimistoja on ollut ympäri Suomea – Oulu, Turku, Kouvola, Lappeenranta, Seinäjoki, Kuopio, Tampere, Jyväskylä ja Joensuu. Nykyisin toimistot ovat vakiinnuttaneet paikkansa Lappeenrantaa, Joensuuhun, Kuopioon, Seinäjoelle, Ouluun ja Rovaniemelle. Syksyllä 2023 Areite palasi takasin Pirkanmaalle, kun Tampereelle avattiin uusi laskentatoimisto. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä, jossa toimii hallinto ja osa myynnistä.

Tällä hetkellä Areitelle työskentelee lähes 50 henkeä, joista määrälaskijoita on 38. Areitelaisilta löytyy vuosien kokemus, näkemys ja ammattitaito kaikenlaista erilaisista laskentakohteita.

Ennen juhlia yli 10 000 askelta ympäri Helsinkiä

Meillä oli ilo kutsua areitelaiset juhlimaan yhdessä vuosien työtä ja menestystä. Suurin osa pääsi paikalle marraskuiseen Helsinkiin, jossa aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja kirpeä pakkassää sai posket punaisiksi.

Aloitimme juhlat leikkimielisellä kilpailulla pitkin Helsingin keskustan katuja etsien erilaisia taideteoksia ja niistä vihjeitä tai kirjaimia. Hetkittäin leikkimielisyys taisi kuitenkin olla kaukana, kun ryhmät kohtasivat matkan varrella ja vihjeitä yritettiin kalastella kollegoilta – siinä onnistumatta. Matkan varrella päivän askeleet taisi täyttyä jokaiselta ja tuli nähtyä paikkoja ja teoksia, joiden pariin ei muuten eksyisi. Tiesittekö, että Helsingissä on yli 500 julkista taideteosta ilahduttamassa kaupunkilaisia?

Aika juhlia

Illalla juhlimme yhteisellä illallisella teeman mukaisesti Rakennusmestareiden talossa, Hotelli Mestarissa, joka sijaitsee aivan Helsingin pitkäaikaisen toimiston vieressä Fredrikinkadulla. Osa nykyisistä areitelaisista on työskennellyt juurikin tuossa toimistossa ja jatkaneet sieltä matkaa myös muihin toimistoihin ympäri Suomen.

Toimitusjohtajamme Pasi Saloranta piti juhlapuheen, jossa sivuttiin niin vuoden 1993 ilmiöitä Jurassic Parkista Kaija Koon hittiin Kuka keksi rakkauden kuin Areitea viimeisen 30-vuoden aikana. Maailma on muuttunut vuosien varrella, mutta kovan työn lisäksi yhteistyö ja luottamus ovat pitäneet yrityksemme alan suunnannäyttäjänä.

Areite-gaala

Juhlan aikana palkitsimme ansioituneita areitelaisia, jotka ovat omalla työllään ja tekemisellään tuoneet positiivista tunnelmaa ja tekemistä työyhteisöön. Jokainen määrälaskentatoimistomme äänesti omasta kategoriasta erittäin salaisessa äänestyksessä. Voittajien ilmeistä paljastui iloa ja hämmennystä kollegoiden luottamuksesta, mutta jokainen palkinto meni varmasti oikeaan osoitteeseen. Tämä ei jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi Areite-gaalaksi, vaan jatkamme tulevaisuudessakin toistemme kehumista.

Määrättömästi iloisia kohtaamisia

Illallisen ja Areite-gaalan jälkeen Rakennusmestareiden talo raikasi, kun areitelaiset täyttivät tanssilattian bilebändi ShineOutin tahdissa. Seuraavana aamuna hotellin aamiaisella näkyi monta Areite-hupparia, kun väsyneet juhlijat kokoontuivat vielä hetkeksi yhteen kollegoiden kanssa ennen kotimatkaa. Juhlien parasta antia olikin juuri kollegoiden tapaaminen – viime kerrasta kun oli päässyt vierähtämään jo liian pitkä aika.

30 vuotta määrälaskentaa

Kuvat: Panu Pahkamaa

Haluatko nähdä mistä määrät on laskettu?