Takaisin ajankohtaista sivulle
Artikkeli 6.6.2024

Areite – kustannuslaskennan tekijät

Realistinen kustannuslaskelma luo perustan investointipäätökselle ja varmistaa rakennushankkeen taloudellisesti turvatun lopputuloksen. Kokeneiden asiantuntijoidemme tekemät vertailulaskelmat ja suositukset johdattavat kestäviin ja kustannustehokkaisiin ratkaisuihin. Tutustu Areiten kustannuslaskennan asiantuntijoihin!

Heikki Haveri

TEKIJÄHeikki Haveri
TEHTÄVÄVanhempi kustannusasiantuntija
TYÖVUODETAlalla vuodesta 1988
KOULUTUSRakennustekniikan ja rakentamistalouden diplomi-insinööri
KOKEMUSErittäin laaja – Rakennusalan julkaisuja, kehitystyötä, tietomallintamista, yli 200 kustannuslaskenta kohdetta laidasta laitaan erikoiskohteita
KUSTANNUSARVIO VAIHTELUVÄLI10 000 € – 100 M€
ERITYISOSAAMINENKustannushallinta prosessit
Tietomallintaminen kustannuslaskennan näkökulmasta
Kustannuslaskennan ohjelmistojen kehittäminen

Heikki Haveri on pitkän linjan kustannuslaskennan asiantuntija. Hän on ollut kirjoittamassa alan oppimateriaaleja, työstänyt nimikkeistöjä ja osallistunut monenlaiseen alan kehitystyöhön. Heikki on tehnyt paljon kustannuslaskentaohjelmistoihin liittyvää kehitystyötä ja hallitsee tietomallinnuksen. Laskentapöydällä on ollut vaihtelevia erikoiskohteita asunnoista ja päiväkodeista sairaaloihin, hotelleihin ja teollisuusrakennuksiin. Kohteet ovat olleet niin uudis- kuin saneerauskohteita. Heikin asiantuntemusta on hyödynnetty myös rakennusriitoihin liittyvässä laskennassa ja yritysten laskentaprosessien analysoinnissa.

”Kustannuslaskennassa on tärkeää osata ja ymmärtää prosessi. Täytyy myös varmistaa, että kaikki asiat on varmasti huomioitu, myös ne jotka eivät näy suunnitelmissa.”

Jari Kukkola

TEKIJÄJari Kukkola
TEHTÄVÄKustannuslaskentapäällikkö
TYÖVUODETAlalla vuodesta 2001
KOULUTUSRakennusinsinööri AMK
KOKEMUSNoin 250 määrä- ja kustannuslaskettua kohdetta erityisesti uudishankkeiden parissa. Tietomallintaminen.
KUSTANNUSARVIO VAIHTELUVÄLI1 – 25 M€
ERITYISOSAAMINENUudis- ja asuntorakentamisen kustannuslaskenta

Jari Kukkola on pitkän linjan asuntorakentamisen kustannusasiantuntija. Hänellä on laaja kokemus kilpailu-urakoiden sekä rakennusliikkeiden omien hankkeiden laskennasta. Asuntokohteiden lisäksi hän laskenut hoivakoteja, kouluja ja teollisuusrakennuksia. Jari on ollut myös mukana kehittämässä tietomallipohjaista laskentaa.

”Täytyy osata lukea suunnitelmia ja tietää, mistä kustannukset muodostuvat”

Haluatko nähdä mistä määrät on laskettu?